Tuesday, 2 April 2013

Boling....


Assalamualaikum Semua (^_^)

Untuk entry kali nie nak cite2 sikit... aktiviti2 seorang pengangur yg di iktiraf nie... macam biasalah, tentang diri ini dan kawan sekelas ku..  untuk kali ini... kami mengisi masa kami semua di sebuah tempat yang paling bestlah,,, bukan senang nak pergi dengan FAMILY... just best pergi dengan kawan2 jer... kami bertolak dari jam 8.30 pagi until 9.00 malam.... lama kot... 


HAAA.... ini lah tempatnya.... tempat kami bersantai bersama2.... "TERENGGANU EQUESTRIAN RESORT". Apa yang best sebab selain boling ada banyak lagi permainan yang boleh kita main.... 

With Faezah, Ayu and Akma

Sebelum main ambil kasut yg dikhaskan dulu... Encik sy punya saiz 7!!!!!
Tada!!!! comelkan kasut die... boleh jadikan fesyen untuk anak2 muda nei.... Pastikan sebelum main kita ikat tali kasut kemas2... takut2 terjatuh pulak.... hehheh,,,, malu kot kalu orang tengok...

 Kalu kita yang kurus2 nei.. jangan lah pilih ball yang saiz besar.... paling2 Saiz 7 dah ok... tapi bagi cik kak cik kak yang bersaiz besar... mainlah ball yang berat(ambil no besar).... tunjuk HERO sikit pada yang si kering2 nie...


 Disaat kawan2 tengah bermain... sy termenung sebentar... nak tahu apa yang sy fikirkan..... Ini dia:

1) Kenapa orang kata perempuan pakai2 tudung labuh tak boleh / kurang sopan kalu main boling??????

Bagi sy, boleh jer.. kalu kita pergi main dekat tempat2 yang tidak ada lelaki.... dan cara pemakaian kita menutup aurat dan sesuai ditempat yang kita tuju.... ini jangan lah nak tunjuk BODOH(yg lebih sopan Kurang Bijak, pergi tempat boling Pakai jubah dan Baju kurung... tak ke pelik main pakai pakaian macam tu... memang lah tak haram @ tak salah.... tapi... Korang faham2 ken jer lah...







 With Nuyu, Ain and Sirona

 With kawan Save Palestin Afiqah

Lontaran hebat dari Mila Mill..... fuyooo.. hebat lah Mila.... tengok2 kawan siapa..

Pukulan yang hebat dari saya... First main... kawan2 gila2 gelakkan sy... Malu dibuatnya... tapi lepas main beberapa kali.... Makin jadi PRO kot....

Dah alang2 ada Pic kat atas nie... so sy nak terangkan sikit bab2 pemakaian...seperti yang sy pakai nie.. ada lah pakaian muslimah yang sesuai kalu kita nak pergi main boling(contoh lah)... dengan berseluar hitam yg tidak ketat, dipadankan dengan baju labuh paras lutut yang tidak ketat.... berserta tudung yang lebih dari paras dada.... Terpulang lah kome nak ikot fesyen macam mana pun...asalkan masih menutup aurat ye..:)

Ok... pengalaman main boling bersama kawan2 sekelas memang best... rasa kalu main 1000 kali pun... sy sanggup... asalkan...kawan2 sentiasa disisi ku...

-WSLM-


No comments:

Post a Comment