Wednesday, 27 March 2013

Penawar bagi HATI....


Assalamualaikum semua...

Hari ini sedih sangat.... sebab ape???? sebab terbaca 1 post yang tak senangkan HATI kat group kos... Ya Allah... semakin kami hendak berpisah semakin kuat ujian UKHWAH yang engkau uji.... Insyaallah kalu Allah masih beri kesempatan utk bernafas esok... Insyaallah sy akn MERDEKA... coz esok last paper final exam...Yahooooo.....

Tetapi disebalik kegembiraan terdapat lubang2 kesedihan.... nak tahu sebab ape???? ini sebabnya...

1) Hendak wat majlis Akhir sem 6.. tapi sampai tahap nak bergaduh.

2) Masing2 tak bagi kerjasama....(semua sama... Lelaki dan Perempuaan).

3) Keras kepala... hendak dia jer yang betul...(tak mau dengar pandangan orang lain).

4) Hendak wat program just nak suka2... bukan nak fikir tetang OBJEKTIF  utama...(UKHWAH).

5) Orang nak buat program... dia pun nak juga wat program yang lain.

6) Niat tak IKHLAS.

7) Dan alasan yang tidak munasabah.

Sedih sangat2 bila tengok ukhwah kelas macam nie...( padahal kita semua dah nak habis belajar dah).
Tak tahu lah... harap2 sangat semua bukak mata dan bukak hati untuk kita sama2 bina balik UKHWAH kita yang dah nak nyawa2 IKAN nie... tak mau la ada sek2 nie... kita semuakan dah belajar.... UNIVERSITI lagi tu... bukan tadika... tak mau la gaduh2, tak mau la masam2 muka, tak mau la tak bertegur2... OK :) .

Ingat lagi kata2 Lect.Ustaz Syafie dekat surau Farabi 2 hari lepas... ustaz gi tau bila kita semakin hendak berpisah dengan SAHABAT2 kita... semakin kita di uji dengan UKHWAH... waktu ini lah kita akan cepat terasa dengan sikap kawan2 kita, pada hal sikit jer die wat kat kita... waktu ini lah kita lagi mudah nak kutuk kawan2 kita... sebelum ini kita rapat dengan dia... tpi bila bermasalah kita bukan main lagi kutuk2 dia...

SOOOOOO...... kepada kawan2 kelas ku..... JOM berubah.... tinggal masa yang sedikit nie kita jangan buang masa... kita rapatkan ukhwah kita until JANNAH....(bukan rapat2 ada perasaan ye..)



Wslm

No comments:

Post a Comment